Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja:

  • zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih JMSS Maribor zbira, ko se naročite na prejemanje vsebin oziroma e-novic JMSS Maribor in
  • piškotke spletne strani JMSS Maribor.

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu kot ga določata evropska Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov, je:

 Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor (JMSS Maribor)

Grajski trg 1, 2000 Maribor, T: 02 250 63 10, F: 02 251 52 21, info@jmss-mb.si


Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Dataofficer d.o.o.: https://www.dataofficer.si

Renata Zatler: e-naslov: renata.zatler@dataofficer.si, T: +386 41 325 479

Osebni podatki in namen njihove obdelave

V kolikor želite prejemati vsebine oziroma e-novice JMSS Maribor morate izpolniti prijavo na spletni strani JMSS Maribor. Z izpolnitvijo prijave in potrditvijo le-te posredujete JMSS Maribor naslednje kontaktne podatke:

  • ime
  • priimek
  • e-poštni naslov

JMSS Maribor spoštuje vašo zasebnost in je zavezan, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi evropskimi in slovenskimi predpisi o varstvu osebnih podatkov.

Na spletni strani JMSS Maribor so dostopne povezave do drugih – zunanjih spletnih strani. JMSS Maribor ne prevzema nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. JMSS Maribor ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Soglasje

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na vsebine oziroma e-novice JMSS Maribor obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem. Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev ter za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete na spletni strani JMSS Maribor s klikom na povezavo »odjava« oziroma preko elektronske pošte na naslov: info@jmss-mb.si. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah oziroma e-novicah JMSS Maribor. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

Vaše pravice

V skladu z določili GDPR imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora.

Pri uveljavljanju vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na JMSS Maribor. Vašo vlogo bomo obravnavali v skladu z veljavnimi evropskimi in slovenskimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. V primeru kršitev vaših pravic ali predpisov o varstvu osebnih podatkov, se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu, t.j. Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije.


Čas hrambe osebnih podatkov

JMSS Maribor hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin oziroma e-novic JMSS Maribor, na katere ste se prijavili oziroma naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin oziroma e-novic JMSS Maribor in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu JMSS Maribor blokirali in vaših podatkov ne bomo več uporabljali.


Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.


Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

Piškotki na naši spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce.


Priglasitev

Z uporabo spletnega mesta JMSS Maribor se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek.

Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

Scroll to Top
Skoči do osrednje vsebine