Večstanovanjska stavba za mlade in mlade družine – Dvorakova ulica, Maribor

Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor načrtuje izgradnjo večstanovanjske stavbe za mlade in mlade družine na Dvorakovi ulici v mestni četrti Tabor, Maribor

 

Opis projekta:

Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor (JMSS Maribor) načrtuje izgradnjo kompaktne večstanovanjske stavbe s podzemno garažo, v kateri so predvidene stanovanjske enote različnih tipov – 1.5 sobna stanovanja, 2.5 sobna stanovanja in 3.5 sobna stanovanja.
 
Načrtovani večstanovanjski objekt se umešča v osrednji del parcel ob Dvorakovi ulici ter sledi uličnemu nizu glavnih ulic – Dvorakove ulice in Ulice Moše Pijada ter hkrati zaključuje mestni kare omenjenih ulic in Ljubljanske ulice.
 
JMSS Maribor želi s funkcionalnim in skrbno načrtovanim večstanovanjskim objektom ter njegovo prvovrstno lokacijo, v neposredni bližini starega mostu, zagotoviti mladim in mladim družinam maksimalno in sodobno kakovost bivanja.
 

Dne 19.11.2021 je Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije objavila »Javni natečaj za Večstanovanjski objekt Dvorakova«

Predmet natečaja: Javni, projektni, enostopenjski natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za Večstanovanjski objekt Dvorakova (stanovanja za mlade in mlade družine Dvorakova ulica, Maribor).

Predmet natečaja je arhitekturna zasnova stanovanjskega objekta Dvořakova (z okolico) ter pridobitev ponudbe za izdelavo projektne dokumentacije za objekt in odprti prostor. Predmet natečaja je tudi urbanistična ureditev območja, ki bo izdelovalcu OPPN podlaga za pripravo odloka.

 
V primeru dodatnih vprašanj, vezanih na projekt, vas prosimo, da nam le-te posredujete na e-poštni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Lokacija na zemljevidu: